El COFT de Tarragona amb la Psoriasi

[02-11-2009]

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, en motiu del Dia Mundial de la Psoriasi, organitza la "II Jornada Psoriasi a Tarragona", adreçada a tota la població.

Millorar el coneixement de la ciutadania entorn la psoriasi i donar a conèixer als afectats que el farmàceutic està al seu costat, són els dos principals objectius de l’acte.

Uns 800.000 pacients pateixen psoriasi a tota Espanya, és a dir, uns 45 malalts per farmàcia espanyola.

El proper dijous 5 de novembre, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), en motiu del Dia Mundial de la Psoriasi 2009, organitza la "II Jornada Psoriasi a Tarragona" amb la col·laboració de l’Associació Acció Psoriasi i els laboratoris Avène, Gebro Pharma i Wyeth Pharma. Com manifesta Amàlia Oliete, Vocal de Dermofarmàcia del COFT i impulsora de l’acte, "uns dels principals objectius és millorar el coneixement de la ciutadania entorn la psoriasi, com també donar a conèixer als afectats que no estan sols davant d’aquesta malaltia: els farmacèutics, com a professionals sanitaris més propers a la ciutadania, i la resta dels sanitaris, estem al seu costat, així com les associacions d’afectats". En definitiva, "aquesta jornada pretén ser una posada en comú entre els afectats, els professionals i la població en general", recalca la farmacèutica.

I és que com explica Oliete, "la psoriasi és una malaltia crònica que es manifesta com una inflamació de la pell provocant plaques vermelloses recobertes d’unes escames blanques i brillants". Unes alteracions de la pell que en ocasions provoquen el rebuig social de la persona afectada. "El públic en general ha de saber que no és una malaltia contagiosa i que es pot conviure amb una persona que tingui psoriasi sense cap tipus de problema", afegeix la Vocal de Dermofarmàcia del COFT.

Com ha manifestat Oliete, "el paper del farmacèutic en el tractament de la psoriasi, com a agent sanitari a peu de carrer és importantíssim". Des de l’oficina de farmàcia, "coneixem la malaltia, els símptomes i el factor psico-social de la psoriasi. Per tant, podem ajudar al pacient a reconèixer la malaltia; aconsellar-lo; facilitar-li el compliment del tractament; ajudar-lo a ser actiu, és a dir, a que convisqui amb la malaltia; proporcionar-li productes dermocosmètics per preparar millor la seva pell perquè respongui millor al tractament; i molt important, també, donar-li a conèixer les associacions d’afectats", exposa la farmacèutica.

Aquesta Jornada, que tindrà lloc a partir de les 17:30h. a la seu del COFT (Carrer Enric d’Ossó, 1), va nèixer l’any 2007 al Col·legi Oficial de Farmacèutics a Tarragona, quan la Vocalia de Dermofarmacia del COFT va pensar en "transmetre més informació sobre aquesta malaltia davant la falta de coneixement per part de la població i amb la intenció de posar en contacte els malalts, les associacions, els professionals sanitaris i la societat", manifesta la farmacèutica, impulsora d’aquesta iniciativa que arriba enguany a la seva segona edició i que ha estat adoptada per la majoria de Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Espanya.

Segons un recent estudi publicat per l’Associació Acció Psoriasi, uns 800.000 pacients pateixen psoriasi a Espanya, és a dir, "uns 45 afectats per farmàcia espanyola", afegeix la Vocal de Dermofarmàcia del COFT.

La "II Jornada Psoriasi a Tarragona" consistirà, bàsicament, en quatre sessions on s’abordaran diferents aspectes relacionats amb la psoriasi: atenció al pacient de psoriasi a l’oficina de farmàcia, psoriasi i els seus tractaments en localitzacions difícils, informar-se és millorar i taller de maquillatge corrector de les lesions psoriàsiques.

A continuació, es detalla el programa de la jornada:

17:30h. ACTE INAUGURAL

A càrrec de: Sr. Andreu Suriol. President Col·legi Oficial Farmacèutics de Tarragona. Sra. Joana M. del Molino. Presidenta Acció Psoriasi. Sra. Amàlia Oliete. Vocal Dermofarmàcia Col·legi Oficial Farmacèutics de Tarragona.

17:45h. ATENCIÓ DEL PACIENT DE PSORIASI A L’OFICINA DE FARMÀCIA

A càrrec de: Sra. Amàlia Oliete. Vocal Dermofarmàcia Col·legi Oficial Farmacèutics de Tarragona.

18:00h. PSORIASI I ELS SEUS TRACTAMENTS EN LOCALITZACIONS DIFÍCILS

A càrrec de: Dr. Josep M. Vives. Dermatòleg del Hospital St. Pau i Sta. Tecla de Tarragona.

18:30h. INFORMAR-SE ÉS MILLORAR

A càrrec de: Sra. Joana M. del Molino. Presidenta Acció Psoriasi.

18:45h. TALLER DE MAQUILLATGE CORRECTOR DE LES LESIONS PSORIÀSIQUES

A càrrec de: Sra. Laura Fougère. Farmacèutica i Formadora dels Laboratoris Dermatològics Avéne, S.A.

19:15h. COL·LOQUI

19:45h. CÒCTEL, gentilesa de Laboratoris Dermatològics Avéne, S.A.

L’entrada és lliure i està oberta a tota la població

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona actua com a representant dels interessos generals dels farmacèutics i la defensa dels seus interessos professionals. En l’actualitat aglutinen un col.lectiu de set-cents i escaig col·legiats, exercents en les diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució i docència, entre d’altres.

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica, consell en l’ús correcte dels medicaments, etc.

Per a més informació:

Gabinet de Comunicació COFT

Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 902 170 269

Montse Preciado.Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí