El COFT organitza un curs per obtenir el certificat de manipulador d'aliments

[09-05-2019]
 • Es realitzarà el proper dimecres, dia 15 de maig, a la seu de l’entitat (c. Enric d’Ossó, 1, Tarragona)
 • L’impartiran farmacèutics del Grup de Treball del COFT, formadors en seguretat alimentària
 • El 12 de maig, termini màxim per inscriure’s. Places limitades
 • Tarragona, 08 de Maig de 2019

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha organitzat, pel proper dia 15 de maig, un curs que permetrà obtenir el certificat de manipulador d’aliments. Serà de quatre hores lectives, de 15 h a 19 h, i l’impartiran farmacèutics del Grup de Treball del COFT, formadors en Seguretat Alimentària, a l’aula de formació (planta -1) de l’entitat (c. Enric d’Ossó, 1, Tarragona). Les places són limitades: hi haurà un mínim de 15 alumnes i un màxim de 30. Aquestes s’adjudicaran per rigorós ordre de rebuda de les sol·licituds.

  El curs es dirigeix a les persones que treballen al sector de l’alimentació i que encara no tenen el certificat de manipulador d’aliments o bé a interessats en buscar feina que vulguin treballar en dit sector.

  L’objectiu és formar tota persona que, per raó de la seva activitat laboral, té contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.

  El programa inclou 9 temes: Conceptes clau en seguretat alimentària, la contaminació dels aliments, malalties de transmissió alimentària, higiene alimentària; neteja, desinfecció, desinsectació i desratització de locals i equips; requisits generals en instal·lacions, equips i utensilis; proveïdors, compra, recepció, emmagatzematge i conservació dels aliments; sistema autocontrol: APPCC i informació alimentària facilitada al consumidor sobre al·lèrgens.

  En finalitzar el curs, el COFT lliurarà el Certificat de Manipulador d’Aliments als alumnes que superin una prova específica i acreditin el 100% d’assistència.

  El cost de la matrícula és de 40€ i les inscripcions cal adreçar-les enviant un correu electrònic a la següent adreça: formacio@coft.cat, indicant nom i cognoms, NIF, lloc de treball, empresa i càrrec ocupat, correu electrònic i telèfon, fins el proper 12 de maig.

  El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, ha assenyalat que “es dona la circumstància que els professionals valoren cada cop més la higiene alimentària, un tema que, segons hem detectat, també genera inquietud a la societat”. Per aquest motiu, “la nostra intenció és implicar-nos activament en el sector alimentari i de la restauració del territori”. Així, “des d’un vessant més científic i de seguretat, volem contribuir a ajudar el conjunt del sector implicat a assolir els màxims exponents en aquest tema”, ha assegurat el president. Per la seva banda, Èlia Esteve, coordinadora dels Grups de Treball del COFT, ha posat en valor la realització d’aquest curs, “sobretot per a les persones que treballen al sector de la restauració, l’hostaleria, el comerç, la manufactura i la distribució d’aliments”. Per Esteve, “creiem que els podem donar uns coneixements molt útils i atorgarlos una acreditació que pot ajudar-los en la recerca de feina”.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Teresa Clavé. teresa@garamond.biz - Tel. 977 24 21 28

  Cristina Joanpere

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí