El COFT consciencia sobre l’ús prudent dels antibiòtics

[07-11-2018]
 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona organitza la conferència “Producció animal lliure d’antibiòtics, és possible?”, per tal de sensibilitzar sobre l'amenaça que la seva resistència suposa per a la salut pública
 • Aquesta ponència, que s’emmarca dins el Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics, anirà a càrrec del Dr. Joaquim Brufau, Veterinari i Dr. en Medicina Veterinària, reconegut expert en Nutrició Animal
 • Tarragona, 7 de novembre de 2018

  El pròxim dijous 15 de novembre, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) organitza la conferència “Producció animal lliure d’antibiòtics, és possible?” a càrrec del Dr. Joaquim Brufau, Veterinari i Dr. en Medicina Veterinària, reconegut expert en Nutrició Animal.

  Aquesta ponència es programa emmarcada pel Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics -una iniciativa europea de salut pública anual que se celebra el 18 de novembre-, “l'objectiu de la qual és sensibilitzar sobre l'amenaça que la resistència als antibiòtics suposa per a la salut pública i fomentar-ne l'ús prudent”, exposa Èlia Esteve, Vocal de Docència del COFT.

  A la conferència s'hi abordaran qüestions com “l'ús d’antibiòtics a granja avui en dia i com es preveu que sigui l’any 2030, què ha fet i què fa Europa, com es pot resoldre a nivell de granja o si hi ha alguna resposta possible a tot el debat generat, entre moltes d’altres”, conclou Esteve.

  La xerrada, que és gratuïta, s’impartirà a la Sala d’actes del COFT a Tarragona (Enric d’Ossó, 1) a les 15 hores.

  El ponent, el Dr. Joaquim Brufau

  El Dr. Joaquim Brufau és veterinari (1975) i Dr. en Medicina veterinària (1980) per la Universitat Complutense de Madrid. Treballa a l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnología Agroalimentàries) des de 1986. Va ser Cap del Departament de Nutrició Animal, des de 1989 al 2004. Va ser Cap del Programa de Nutrició i Benestar Animal del 2012 al 2015. Ha estat Director del Centre de Mas Bové, de l’IRTA, des de 1993 fins al 2018. Va estar d’any sabàtic (1991-92) al Departament de Ciència Animal de la Universitat de Manitoba, amb el Dr. Marquardt. Ha estat membre de l’SCAN (Scientific Committee of Animal Nutrition of UE Commission) entre 1994-2002 i del panell FEEDAP (Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed) pertinent a l’EFSA (European Food Safety Authority) fins al 2009. Participa en estudis d’avaluació i digestibilitat de reparacions enzimàtiques i d’altres additius per avaluar-ne la seguretat i l’eficàcia. Ha estudiat els efectes de la composició del pinso i d’additius en la salut intestinal i estat immunològic de porcs i aus. És membre de l'ACVC (Acadèmia de Ciències Veterinàries) i ha publicat més de 50 articles a revistes internacionals.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí