Els farmacèutics de Tarragona al dia en l’atenció farmacèutica als ancians

[08-10-2018]
 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ofereix el curs "Abordatge de la gent gran des de la farmàcia comunitària"
 • La formació pretén oferir eines d’utilitat per tal de donar una bona atenció des de la farmàcia a la població anciana, cada cop més nombrosa en la nostra societat
 • Canvis fisiològics en l’envelliment, salut bucal, pacient polimedicat (interaccions, fàrmacs perillosos, SPD…), problemes dermatològics freqüents, ajudes tècniques, així com la nutrició en l’envelliment, seran alguns dels temes que s’abordaran
 • Tarragona, 8 d’octubre de 2018

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant les Vocalies de Promoció i Docència, Oficina de farmàcia, Dermofarmàcia i Ortopèdia, realitzarà la formació “Abordatge de la gent gran des de la farmàcia comunitària”. Aquest curs, que començarà el 17 d’octubre i durarà fins al 21 de novembre, tindrà lloc a la seva nova Aula de formació (Carrer Enric d’Ossó, 1 de Tarragona) i estarà impartit per especialistes en atenció al pacient ancià.

  GG

  Aquesta activitat, adreçada a farmacèutics comunitaris, pretén que aquests obtinguin eines d’utilitat per tal de donar una bona atenció des de la farmàcia a la població anciana, cada cop més nombrosa a la nostra societat. “Per exemple, conèixer els canvis fisiològics característics de l’envelliment, com detectar-los i quins consells donar-hi; identificar les situacions problemàtiques més freqüents que tenen lloc en el pacient d’edat avançada; així com obtenir els coneixements necessaris per oferir consell i assessorament de la manera més adequada, responsable i amb criteri davant consultes freqüents al taulell de la farmàcia, en relació a la salut bucodental, dermatologia, nutrició…”, explica Tània Piqué, Vocal d’Oficina de Farmàcia del COFT.

  A més, descobriran les ajudes tècniques que se’ls pot oferir a la gent gran en funció de les necessitats individuals que presentin; identificaran els riscos de la politeràpia (interaccions, fàrmacs perillosos...) i comprendran quin paper pot exercir el farmacèutic comunitari per evitar-los coneixent recursos pràctics per afrontar-los (SPD...). Per últim, aprendran a detectar les situacions de risc social de la gent gran, així com solucionar-les o derivar-les al professional especialista (treballador social).

  Observant el rumb que està seguint la demografia de la nostra societat, la tendència és que la població de gent gran cada cop representarà un percentatge més gran. Així mateix, les persones grans són les que concentren més patologies i en les quals és més freqüent la polimedicació.

  La farmàcia comunitària, gràcies a la seva distribució, disponibilitat d'horari i fàcil accessibilitat, es converteix, així, en l'establiment sanitari més proper al pacient, de forma que, conseqüentment, el farmacèutic comunitari es troba molt sovint davant dubtes i pacients ancians en situacions de risc. “Per tot això, us oferim aquest curs, en què hi participaran diversos professionals sanitaris que ens aportaran, gràcies a la seva abasta experiència, els coneixements necessaris per aconseguir donar una bona atenció des dels nostres llocs de treball a les necessitats demandades per aquesta franja de població”, manifesta Èlia Esteve, Vocal de Promoció i Docència del COFT.

  Sis sessions presencials

  El curs “Abordatge de la gent gran des de la farmàcia comunitària” constarà de sis sessions presencials, de dues hores de durada cadascuna (de 14.30 h a 16.30 h) que tindran lloc els dimecres 17, 24 i 31 d’octubre, i 7, 14 i 21 de novembre de 2018.

  Cada jornada constarà de teoria amb suport de vídeos i imatges, incorporant intervencions per part dels alumnes i també demostracions pràctiques i simulacions.

  Algunes de les temàtiques que es treballaran seran: canvis fisiològics en l’envelliment, salut bucal, pacient polimedicat (interaccions, fàrmacs perillosos, SPD…), problemes dermatològics freqüents (insuficiència vascular, peu del diabètic, miscel·lània…), ajudes tècniques, la importància de la nutrició en l’envelliment i la detecció de l’abordatge de situacions de risc en la gent gran.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. mailto:%20lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

     Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí