El COFT presenta Alletafarma, punts de suport a la lactància materna des de l'oficina de farmàcia

[27-07-2018]
 • 23 farmàcies de tota la província de Tarragona oferiran aquest servei a partir de l’1 d’agost

 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el Grup de Treball (GdT) Lactància materna, posen en marxa aquesta iniciativa coincidint amb la Setmana Mundial de la Lactància Materna que tindrà lloc de l’1 al 7 d’agost

 • L'Organització Mundial de la Salut recomana la lactància materna com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos

 • Tarragona, 26 de juliol de 2018

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el Grup de Treball (GdT) Lactància materna: formació, promoció i suport des de la farmàcia posa en marxa el programa Alletafarma, un nou servei que s’oferirà a 23 farmàcies de la província de Tarragona, a partir de l’1 d’agost.

  Les farmàcies que ofereixen aquest servei, identificades amb el distintiu: “Alletafarma, punt de suport a la lactància materna”, es troben en 15 poblacions diferents: Banyeres del Penedès, Calafell, Constantí, Cunit, El Vendrell, Els Pallaresos, l’Ametlla de Mar, Reus (3), Riudecols, Santa Bárbara, Solivella, Tarragona (6), Tortosa (2), Valls i Vila-Seca.

  lactancia

  L'actual llei d'ordenació farmacèutica garanteix que el 99% de la població té una farmàcia en la seva localitat, convertint-se així en l'establiment sanitari més proper al pacient gràcies a la seva accessibilitat i disponibilitat. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos de vida, per aconseguir un creixement, un desenvolupament i una salut òptima dels lactants. “Per tant, el farmacèutic comunitari es troba diàriament davant els dubtes i el desconeixement de moltes mares lactants que acudeixen a la seva farmàcia a demanar consell”, manifesta Joaquim Nolla, president del COFT.

  “Sensibilitzats per aquesta qüestió, al 2017, un grup de farmacèutics, amb la col·laboració del COFT, vam crear un grup de treball amb la finalitat de promocionar i protegir la Lactància Materna des de la farmàcia comunitària”, afegeix Roser Olivella, coordinadora del GdT del COFT, Lactància materna: formació, promoció i suport des de la farmàcia.

  Des del GdT Lactància Materna del COFT, i sempre en col·laboració amb altres professionals sanitaris especialistes -com pediatres i llevadores-, s’han elaborat unes fitxes de suport per a situacions molt demandades entre la població durant la lactància com l’agafament al pit, clivelles als mugrons, crisi o brot de creixement, mastitis o pujada de la llet, entre altres.

  D’altra banda, tots els farmacèutics que s’han sumat a aquesta iniciativa han realitzat una completa formació -teòrica i pràctica- amb la finalitat d’aconseguir l’objectiu d’incrementar i promocionar la lactància materna amb accions des de l’àmbit de la farmacia.

  Setmana Mundial de la Lactància Materna

  La posada en marxa d’aquest servei s’enmarca dins la Setmana Mundial de la Lactancia Materna que es durà a terme de l’1 al 7 d’agost. Durant tot aquest periode, el COFT publicarà un consell diari a les seves xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter) per promocionar el servei de salut sobre l’alletament des de les farmàcies.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

  Per a més informació:

  Gabinet de Comunicació COFT

  Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

  Cristina Joanpere  Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
  Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí