NP AVUI 18 D'ABRIL CARPA PROTECCIÓ SOLAR COFT

[18-04-2018]

Centenars de persones reben assessorament a l’envelat de protecció solar del COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha instal·lat aquest dimecres un envelat on s'ha ofert consell farmacèutic sobre fotoprotecció i s'han practicat les determinacions necessàries per indicar el tipus de fotoprotector adequat a cada persona

Protegir-se 30 minuts abans de l’exposició, aplicar la crema cada dues hores, així com tenir cura de la pell dels nens petits, són algunes de les recomanacions que s’han repetit al llarg de la jornada

Tarragona, 18 d’abril del 2018

Avui dimecres 18 d’abril, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha instal·lat un envelat de protecció solar, en el marc d’“Abril, mes de la Salut de l’Ajuntament de Tarragona” i en col·laboració amb els laboratoris Avène, a la Plaça Josep Maria Pujol de Barberà (darrera del Mercat Central de Tarragona). L'objectiu d'aquesta iniciativa ha estat conscienciar la població sobre la importància de protegir-se del sol. Centenars de persones s'han acostat i mostrat el seu interès per resoldre dubtes i conèixer quin tipus de fotoprotector és el més adequat per a ells.

"Estem a punt d'entrar a la temporada estival i com cada any, és important recordar a la societat la necessitat de protegir-se correctament de les radiacions solars, ja que té una repercussió directa en la salut de la pell, per això des del COFT cada any s'organitzen jornades i campanyes de conscienciació i informació", exposa Dolors Andreu, Vocal de Dermofarmàcia del COFT i organitzadora d'aquesta iniciativa.

Des de les 10 h i fins a les 19 h, s’ha ofert a tota la població que ho ha sol·licitat, consell farmacèutic personalitzat i gratuït. Així doncs, s’han resolt centenars de consultes sobre la pell i s’han practicat les determinacions necessàries per aconsellar el tipus de fotoprotector adequat a cada persona (grau d'hidratació de la pell, índex de melanina, fototip, etc). “La protecció ha de començar 30 minuts abans de l’exposició aplicant la crema a casa. És imprescindible no deixar cap zona sense protegir i tenir en compte que la protecció s’ha d’actualitzar cada dues hores. També s’ha de tenir especial cura amb la pell dels nens petits. Es recomana no exposar els nens de menys de tres anys al sol i sempre amb cremes especialitzades”, afegeix la farmacèutica.

D'altra banda, l'opinió general de les persones que s'han acostat a l’envelat sol·licitant un reconeixement de la seva pell i el consell farmacèutic ha estat molt positiva: "en general no li donem massa importància al sol, és molt interessant que et reconeguin el tipus i estat de la pell per determinar quin índex de fotoprotecció necessites, crec que tothom hauria de saber-ho. Avui mateix posaré en pràctica el que m'han recomanat", ha expressat un dels assistents.

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

Per a més informació:

Gabinet de Comunicació COFT

Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

Hugo Somé. hugo@garamond.biz - Tel. 977 24 21 28

Font: COFT


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí