NP El COFT donarà les claus sobre l’últim en microbiota per millorar la salut

[28-02-2018]

 

·            

·         La conferència “Microbiota, probiòtics i prebiòtics” tindrà lloc aquest dijous 1 de març i anirà a càrrec del Dr. Francisco Guarner, reconegut investigador de Vall d’Hebron Institut de Recerca i membre del Consorci Internacional del Microbioma Humà

·         En el marc de la jornada, també es durà a terme la presentació del calendari formatiu del COFT per al 2018 i l’acte d’agraïment als membres dels Grups de Treball

 

 

 

Tarragona, 27 de febrer del 2018

Aquest dijous 1 de març, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) oferirà la conferència “Microbiota, probiòtics i prebiòtics”, a les 20.30 hores a la seva sala d’actes a Tarragona (Carrer Enric d’Ossó, 1).

 

La investigació recent suggereix que la microbiota intestinal és un òrgan del cos humà amb una dotació genètica molt rica. El seu impacte en la resta de l’organisme està sent desxifrat durant els últims anys. Per tant, s’obre tot un món de possibilitats per millorar la salut i combatre la malaltia.

 

La ponència, gratuïta, anirà a càrrec del Dr. Francisco Guarner, investigador de Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i membre del Consorci Internacional del Microbioma Humà, un organisme internacional creat pels National Institutes of Health (NIH) dels Estats Units, i la Comissió Europea per coordinar la investigació sobre el microbioma, compartint projectes i resultats.

 

Nou calendari d’activitats formatives 2018

Un cop finalitzada la ponència del Dr. Francisco Guarner, el COFT presentarà el calendari d’activitats formatives per al 2018. “Al COFT continuem apostant fort per la formació, eina fonamental i imprescindible per fer-nos capaços de continuar progressant”, afirma Joaquim Nolla, president del COFT.

Acte de reconeixement als membres dels Grups de Treball del COFT

Tot seguit, es farà el reconeixement als membres dels Grups de Treball (GdT) del COFT per la seva altruista i desinteressada aportació treballant per la formació i, en conseqüència, la potenciació del prestigi de la professió farmacèutica.

Així doncs, es reconeixerà als grups que han estat actius i de nova creació al 2017: Cessació tabàquica, Nutrició a l’escola, Atenció Farmacèutica al pacient hospitalari extern, Farmacèutics formadors en Seguretat Alimentària, Protocols d’Actuació en Dermofarmàcia, Prevenció de drogues des de la Farmàcia Comunitària, Lactància materna, Fàrmacs perillosos i Coordinació Farmàcia Comunitària - Farmàcia Atenció Primària Xarxa Santa Tecla.

 

“Es tracta d'una jornada que té unes connotacions especials per al nostre col·lectiu atès que en ella es dóna relleu a un dels objectius més importants per a nosaltres, la potenciació de la formació continuada dels professionals farmacèutics i la valuosa i imprescindible  implicació dels companys que desinteressadament ens aporten el seu treball ajudant-nos a assolir aquesta fita i dels que n'estem molt orgullosos; els Grups de Treball del COFT, dels que actualment ja en formen part més del 10% dels col·legiats”, manifesta Joaquim Nolla, president del COFT.

 

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

 

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

 

Per a més informació:

Gabinet de Comunicació COFT

Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

 

Font: COFT


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí